İŞKUR açıkladı! İş arayan milyonları ilgilendiriyor

Türkiye’de binlerce vatandaş iş aramayı sürdürürken İŞKUR’dan sevindirici bir duyuru yapıldı. İşverenlerden ulaşan talep doğrultusunda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), mevcut açık iş miktarını açıkladı. Peki, açık hangi sektörlerde açık bulunuyor? İşte İŞKUR tarafından duyurulan başvuru ve o ilanlar ile ilgili ayrıntılar…

EKONOMİ 28.07.2022, 10:39
İŞKUR açıkladı! İş arayan milyonları ilgilendiriyor

İşe alım ilanları ile ilgili milyonları ilgilendiren bir açıklamada bulunan İŞKUR, açık bulunan sektörleri duyurdu. Türkiye’de birçok vatandaşa işveren kurum olan, İŞKUR yaptığı son duyuru ile 75 bin 411 çalışan aradığı haberini paylaştı.

İŞKUR hangi sektörlerde işçi alacak?

İŞKUR tarafından yayınlanan ilanda ortalama 17 bini beden işçisi (yükleme-indirme, taşıma, inşaat, temizlik vb.) alımı yapılacak. Muhasebecilik alanlarında bulunan ilanlar her dönem olduğu gibi tekrar çok yüksek oranda olurken, sezonun hareketlilik kazanmasıyla beraber otelcilik ve turizm çalışanı arayışı da fazlalaştı. Gıda, perakende, çağrı merkezi, özel güvenlik görevlisi ve Şoför gibi birden fazla alanda çalışan açığı bulunuyor.

Başvurular nasıl yapılır?

Öncelikle İŞKUR tarafından açık olan ilanlara başvuru da bulunabilmeniz için İŞKUR üzerinde kaydınızın bulunması gerekiyor. Eğer kaydınız bulunmuyorsa öncelikli olarak “esube.iskur.gov.tr” sitesi üzerinden “üye ol” seçeneğini takip ederek ve TC kimlik numaranız ile istenilen bilgileri siteye girerek kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sitenin devamında ise özgeçmiş sayfanızda bulunan “meslek bilgileri” ve “öğrenim bilgileri” ile bölümleri doldurmanız ve “kişisel bilgiler” kısmında bulunan “iş arama statüsü” alanından da iş arama statünüzü pasiften aktife çevirmeniz gerekiyor.

İlanlar nasıl görüntüleniyor?

Özgeçmiş alanını tamamıyla doldurduktan ve iş arama kısmını aktife çevirmenin ardından iş arayan bölümünden “iş ilanları” sekmesine geçerek başvuru işlemleri devam eden özel sektör veya kamu işçi alım ilanlarına başvuruda bulunabilirsiniz. “Bana uygun işler” bölümüne tıkladığınızda ise yalnızca özgeçmiş sekmesinde bulunan bilgilerle birbirini tutan (öğrenim bilgisi, meslek, kişisel durum vb.) ilanlara başvuru yapabilirsiniz. İlgili ilanın üzerine tıkladığınız zamanda ilan ile ilgili ayrıntılı bilgilerin (kişisel özellikler, öğrenim, meslek, özel şartlar ve genel hususlar vb.) bulunduğu ilanın ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)