İngilizler, Venezuela'nın altınlarına el koydu!

İngiltere Merkez Bankası tarafından dondurulan 930 milyon Euro'luk altın rezervi için Venezuela hükümetinin açtığı dava kabul edilmedi.

EKONOMİ 02.07.2020, 17:40
İngilizler, Venezuela'nın altınlarına el koydu!

İngiltere, Venezuela'nın altınlarına el koydu. 

İngiltere Yüksek Mahkemesi, ülkenin Nicolas Maduro'yu değil, net bir şekilde Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıdığını ifade etti.

930 milyon Euro değerinde

Bu nedenle İngiltere Merkez Bankası tarafından dondurulan altın rezervi için Venezuela hükümetinin açtığı davanın kabul edilmediği ifade edildi. 

İngiltere Merkez Bankası'nda Venezuela'nın sahip olduğu altınların 930 milyon Euro değerinde olduğu öngörülüyor.

Ne olmuştu?

Nicolas Maduro yönetimi, İngiltere Merkez Bankası'ndan ilk defa 2018 yılının sonlarında altınları serbest bırakmasını istemişti. 

Söz konusu isteği kabul edilmeyen Nicolas Maduro yönetimi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede altın rezervini kullanmak istediğini kaydederek, İngiltere Merkez Bankası'na karşı dava açmıştı. 

Altınların bir bölümünün satılmasıyla sağlanacak gelirin, başka şeyler için kullanılmadığının görülebilmesi için UNDP'ye (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) aktarılabileceği ifade edilmişti. 

Muhalefet lideri Juan Guaido, gelirin başka şeyler için kullanılabileceğini ileri sürerek, altın rezervlerinin verilmemesini talep etmişti. 

Nicolas Maduro'yu devlet başkanlığını bırakmaya zorlamak amacıyla yaptırımlara başvuran Amerika Birleşik Devletleri (ABD), söz konusu yaptırımlara uyulmaması hususunda yabancı bankalar ve firmalara tehditler savurmuştu.

Yorumlar (0)