HGS VE OGS geçiş ihlalleri takibi e-Devlet’te 

Artık HGS VE OGS geçiş ihlallerinin e-Devlet üzerinden görüntülenebilmesiyle 15 günlük süreç sonunda ödenmeyen veya ödenemeyen geçiş ücretlerine uygulanacak idari para cezalarının önüne geçilebilecek.

EKONOMİ 10.03.2021, 16:12 11.03.2021, 09:47
HGS VE OGS geçiş ihlalleri takibi e-Devlet’te 

Sürücüler için farkındalık yaratan e-Devlet’te devrim gibi bir karara imza atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti uygulamasını hayata geçirdi.

Uygulama araç sahiplerini koruyacak

Bakanlık, sürücülerin HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmadığı dönemlerde yaptıkları ihlal temelli geçişlerle ilgili araç sahiplerini koruma amacı taşıyan bilgilendirme hizmeti başlattı.

‘Araçlarım’ bölümünden girilecek

Bu uygulamadan önce ceza yediklerinin olmayan sürücüler, bundan sonra e-Devlet’te hayata geçirilen uygulamayla, ‘Araçlarım’ bölümüne girerek borç ve bilgilendirme hizmeti alacak.

Yine bu uygulama sayesinde, 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine uygulanacak para cezalarının da önüne geçilmiş olacak.

En çok ihlal köprü ve tünellerde

Açıklamada verilen diğer bilgilere göre, ihlalli geçişler en sık Yavuz Sultan Köprüsü ile Osman Gazi Köprüsü, İzmir ve Ankara-Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yollarda gerçekleşti.

15 gün içinde 2 kez mail ve sms atılacak

Söz konusu hatalı geçişlerin ardından vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail ve cep telefonlarına atılacak olan SMS ile bilgi verilecek. 
 

Yorumlar (0)