Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni ekonomi mesajı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, takip edilen makro ekonomi politikasında enflasyonla mücadelenin birincil önceliğini koruduğunu söyleyerek, kurumların attığı ortak adım ve tüm kurumlar arası eşgüdümle ortak mücadele anlayışı çerçevesinde mali disiplinden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

EKONOMİ 10.06.2022, 10:21 10.06.2022, 10:28
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni ekonomi mesajı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’nin de etkilendiği küresel enflasyonist süreçte izlenecek yol haritasına ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirildi.

Enflasyonla mücadeleye birinci öncelik verildi

Bilgilendirmede, Türkiye’nin makro ekonomi stratejisinde enflasyonla mücadelenin birinci önceliğini koruduğu ifade edildi. Enflasyon ile mücadelede kurumların attığı adımlar ve kurumlar arası eşgüdümün önemine vurgu yapılarak, herkesin tüm anlayışıyla hareket ettiği dile getirildi. Bu kapsamda atılacak adımlar şu şekilde sıralandı:

“Önümüzdeki zamanlarda ihtiyatlı maliye siyasetine devam edilecek ve mali disiplinden taviz verilmeyecektir.”

“Maliye stratejisinde program hedeflerinin dışına çıkmadan istihdam, büyüme ve özellikle gelir dağılımını ön sıralara koyan uygulamalar sürdürülecektir. Kamu harcamalarında dinamik artırılarak, tasarruf yapılacaktır.”

“Mecburi kamu giderleri haricinde tüm alanlarda kontrol süreçleri oluşturulacak, bu şekilde kamu harcamalarında etkinlik fazlalaştırılıp tasarruf sağlanacaktır.”

“Makro ihtiyati önlemler güncel ekonomik şartlar göz önüne alınarak dinamik ve etkin bir şekilde oluşturulmaya devam edilecektir.”

“Serbest piyasa şartlarından taviz verilmeden, Türk lirası cazibesi ve kullanımını fazlalaştıracak işlemlere devam edilecektir.”

“Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide seyredilen yol ekonominin tüm paydaşlarıyla eş zamanlı ve şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.”

Yorumlar (0)