Fiyatı 150 TL’yi buldu! Vatandaş artık gramla alıyor

Havaların soğumasıyla birlikte ıhlamur fiyatları da ciddi düzeyde artış gösterdi. Sinop’ta vatandaşlar kapalı pazar yerlerinde kilosu 130 TL’den, aktarlarda ise yaklaşık 200 TL’den ıhlamuru satın alıyor.

EKONOMİ 01.02.2021, 18:40 02.02.2021, 13:03
Fiyatı 150 TL’yi buldu! Vatandaş artık gramla alıyor

Son zamanlarda altın gibi fiyatlarında yükseliş görülen ıhlamurda, yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşlar gram ile satın alım yapıyor.

Hastalıklara karşı koruyor

Salgın zamanında ıhlamura olan ilginin arttığını kaydeden esnaf Hasan Kaya, “Pandemi zamanında ıhlamura olan talep arttı. Gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve sakinleştirici özelliği başta olacak şekilde birçok faydası bulunan ıhlamura her zaman talep bulunuyor fakat pandemi zamanında hastalıklara karşı dirence faydasından dolayı talep normalden de fazla oldu. Biz zam yapmamıza karşın 130 TL’den satışını yapabiliyoruz. Ihlamuru gramla 5 ve 10 TL’lik paketlerle hazırlayıp müşterilerimize veriyoruz.”

Vatandaşlar ise salgın zamanında ıhlamurun evlerde mutlaka bulunduğunu söyleyerek fiyatlarının çok pahalı olması sebebiyle gram ile satın alım yaptıklarını söyledi.

Yorumlar (0)