Galatasaray'ın korona testi pozitif çıkan transferi Gedson Fernandes, İstanbul'da

Galatasaray'ın çiçeği burnunda transferi Gedson Fernandes, özel bir ambulans uçakla Londra'dan İstanbul'a geldi.

SPOR 01.02.2021, 18:38
Galatasaray'ın korona testi pozitif çıkan transferi Gedson Fernandes, İstanbul'da

Sarı-kırmızılı ekip, Medipol Başakşehirli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin Fenerbahçe'ye transfer olmasının akabinde, Tottenham'da kiralık olarak forma giyen Portekizli futbolcu Gedson Fernandes'i renklerine bağlamıştı.

Ambulans uçakla İstanbul'a indi

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) testi pozitif sonuç veren ve ambulans uçakla İstanbul'a gelen 22 yaşındaki futbolcu, uçaktan indikten sonra havalimanından ayrıldı. Portekizli futbolcu, bir süre karantinada kalacak.

1,5 sezonluğuna kiralandı

Gedson Fernandes'i 1,5 sezonluğuna renklerine bağlayan Galatasaray, 2 milyon avro (yaklaşık 17,5 milyon lira) kiralama ücreti ödeyecek. Sağlanan anlaşmada satın alma opsiyonu da bulunacak.

Toplam 3.5 milyon avro ( yaklaşık 30,5 milyon lira) maliyeti olan futbolcunun, satın alma bedeli ise Portekiz ekibi Benfica tarafından 20 milyon avro (yaklaşık 173,5 milyon lira) olarak belirlendi.

Benfica altyapısından yetişen yıldız futbolcu, Portekiz ekibinin A takımında 2 sezonda, 56 karşılaşmada forma giyip 2 gol kaydederken, ardından İngiliz ekibi Tottenham'ın yolunu tutmuştu.





Yorumlar (0)