Fiyat etiketlerinde yeni dönem: 1 Mart'ta başlıyor

Ürün etiketlerinde 1 Mart 2022 itibarıyla indirimden önceki fiyat ve indirimli fiyat beraber yer alacak, fiyat indirimi son bir ayın en düşük değeri üzerinden hesaplanacak.

EKONOMİ 27.02.2022, 18:21
Fiyat etiketlerinde yeni dönem: 1 Mart'ta başlıyor

Ticaret Bakanlığı, 'Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, fiyat etiketlerinde ve indirimli satışlarda uygulanacak olan kriterleri düzenlemişti.

1 Mart tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan düzenleme çerçevesinde, liste ve etiketlerde yer alan konuların Türkçe dilinde yazılması zaruri olacak. Ambalajlanmış malın satış fiyatından farklı olarak ambalajın iadesine ve teslimine dair depozito bedeli varsa bahse konu bedelin tutarı da liste ve etikette yer alacak.

Son bir aydaki en düşük fiyat esas alınacak

Perakende bir şekilde satışa sunulan mallara konulması mecburi etiketler, satılan malın niteliğine, satışa çıkarıldığı işletmenin büyüklüğüne, ticari adet ve usullere göre ambalajının veyahut malın yahut kaplarının üstüne, aynı niteliğe sahip mal gruplarının veyahut raflarının üstüne konulacak, yapıştırmak, zımbalamak, dikmek, bir bağ yardımıyla tutturulmak veyahut asılmak üzere kullanılacak.

İndirimli satışa konu olan hizmet veyahut malın indirimden evvelki satış fiyatının belirlenmesinde, fiyat indiriminin uygulandığı tarihten evvelki bir ay içerisinde kullanılan en az fiyat esas olarak alınacak. Sebze ve meyve gibi hızlı bir şekilde bozulabilen mallara dair etiketlerde indirim oranı veyahut miktarı hesaplanırken indirimli fiyattan bir evvelki fiyat esas olarak alınacak. Bu konulara dair ispat külfeti sağlayıcı veyahut satıcıya ait olacak.

Yorumlar (0)