Putin'in 'nükleer' talimatına Ukrayna'dan cevap

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın art arda yenilgiler yaşadığı için kendilerine ön koşulsuz görüşme gerçekleştirebileceklerini bildirdiklerini kaydederek, "Bu şimdiden bizim için bir zaferdir." dedi. Kuleba, "Onların caydırıcı silahlarını alarma geçiriyor olması Ukrayna'yı durduramaz. Bizi nükleer silahlarla vursanız da dünya için bir yıkım olur fakat bizi mağlup edemezsiniz." sözlerini sarf etti.

DÜNYA 27.02.2022, 18:48
Putin'in 'nükleer' talimatına Ukrayna'dan cevap

Dmitro Kuleba, yabancı gazetecilere Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısına dair değerlendirmeler yaptı.

İşgale başladığında Moskova'nın konuşmakla hiç ilgilenmediğini belirten Kuleba, ağır kayıplar verdikten sonra konuşma isteklerinin doğmaya başladığına işaret etti.

Kuleba,"Rus askerleri art arda yenilgiler yaşadıktan sonra bize ön koşulsuz görüşme gerçekleştirebileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden bizim için bir zaferdir." şeklinde konuştu.

"İşgalin son bulmasını konuşacağız"

Belarus kuvvetlerinin Ukrayna'ya saldırı yönünde karar almasına çok yakın durumda oldukları uyarısında bulunan Kuleba, ülkesinin kuzey hududunu korumak için Zelenskiy'nin Belarus lideri Lukaşenko'yu aradığını ifade etti.

Kuleba, söz konusu görüşmenin Moskova tarafının istediği bir askeri üs olan Gomel kentinde değil, Belarus hududunda olacağını kaydederek, "Biz Moskova'nın ne diyeceğine kulak vermek için görüşeceğiz. İşgalin son bulmasını konuşacağız." diye konuştu.

"Nükleer silahla da bizi yenemezsiniz"

Görüşmeler neticesinde barış kararı çıkarsa büyük bir memnuniyetle karşılayacaklarını söyleyen Kuleba, topraklarından vazgeçmeyeceklerinin ve teslim olmayacaklarının altını çizdi.

Rus tarafının caydırıcı silahlarını alarma geçirme yönündeki kararının heyetlerin görüşme kararı almasından hemen sonra geldiğine dikkat çeken Kuleba, bunu Ukrayna heyetine baskı kurmak amacıyla yaptıkları kanaatinde olduklarını aktardı.

Kuleba, "Onların caydırıcı silahlarını alarma geçiriyor olması Ukrayna'yı durduramaz. Bizi nükleer silahlarla vursanız da dünya için bir yıkım olur fakat bizi mağlup edemezsiniz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)