Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu revize etti

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu BB- olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çekti.

EKONOMİ 20.02.2021, 01:13 20.02.2021, 17:29
Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu revize etti

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu yeniledi.

Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun “BB-“olarak teyit edildiği ve kredi notunun ise “negatif”ten durağan’a çekildiği kaydedildi.

Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimiyle beraber daha tutarlı ve Ortodoks bir politikaya dönüşünün 2020 senesinde düşen uluslararası rezervlerden, yüksek cari açık ve kötüleşen yatırımcı güveni kaynaklı kısa vadeli dış finansman risklerini hafifletmeye yardımcı olduğuna işaret edilen açıklamada, “Para politikası büyük ölçüde sıkılaştırıldı, uluslararası rezervler istikrar kazında ve TL kasım ayı başından bu zamana kadar yüzde 18 değer kazandı.” denildi.

Ekonomi ve büyüme tahminleri…

Türkiye ekonomisine dair tahminlerin de yapıldığı açıklamada geçtiğimiz senenin üçüncü çeyreğindeki güçlü toparlanma sonrası pozitif büyüme ivmesinin devam ettiği ve 2020 senesinde yüzde 1,4’lük büyüdüğünün tahmin edildiği kaydedildi.

Yeni yıl içinse yüzde 5,7 büyüme beklendiği ifade edilirken, 2022 yılı için ise yüzde 4,7’lik büyümenin olduğu ifade edildi.

Enflasyon konusunda ise sene sonunda yüzde 11 ve 2022’de yüzde 9,2’ye bir düşüş olmasının beklendiği paylaşıldı.

Yorumlar (0)