'Fırsatçılık yapanlara izin vermeyeceğiz' diyerek açıkladı: Sayı 500’e çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan pandemi gibi dönemlerde fırsatçı fiyat politikaları uygulayanlara karşı vatandaşın korunacağını söyleyerek Tarım Kredi Kooperatifi sayısının 500’e çıkarılması yönünde talimat verdiğini ifade etti.

EKONOMİ 24.02.2021, 14:35
'Fırsatçılık yapanlara izin vermeyeceğiz' diyerek açıkladı: Sayı 500’e çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Zincir marketlerin böyle dönemlerde uyguladığı fırsatçı fiyat politikalarını eleştiren Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sayısının 500’e çıkartılması yönünde talimat verdiğini kaydetti.

“Sayı daha da artacak”

Bütün sıkıntılara karşın Türkiye’nin 2020 yılındaki üretimini sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, “2020 yılında üretimi sürdüren, 16 milyon turiste ulaşan ülkemiz için 2021 yılını yeni bir atılıma dönüştürmemiz şart.

Üretim ve ihracat konusu gayet iyi gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinin sayısının 500’e çıkartılması yönünde talimatı verdim. Tarım Kredi marketleriyle, zincir marketlerin yüksek fiyatlarla vatandaşımızı zora soktuğu noktada piyasayı bizim balanse etmemiz gerekli. Şimdi 500 sonra bin ve belki gerekirse bu sayıyı daha da arttıracağız. Eğer piyasayı yağmalarsanız bu adımları kusura bakmayın ki atacağız. Ocak ayı beyaz eşya iç pazar satışı rakamları büyümenin güçlü bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Recep Avcı 3 yıl önce
Açılması ile ilgili bilgi almak istiyorum