Finansal dar boğazdaki Lübnan IMF'yle görüşüyor!

Lübnan, içinde bulunduğu ağır ekonomik krizden çıkabilmek için IMF uzmanlarıyla görüşme gerçekleştirecek.

EKONOMİ 20.02.2020, 10:57
Finansal dar boğazdaki Lübnan IMF'yle görüşüyor!

Lübhan Başbakanı Hassan Diab, Perşembe günü Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelen bir grup uzmanla buluşacak. Lübnan medyasına göre Diab, IMF uzmanlarıyla bir araya gelerek finansal ve ekonomik krizin derinleşmesini önleme ve normalleşme için görüşecek.

Finansal destek fonu istenmedi

IMF'den yapılan açıklamada ise uzman ekibinin 23 Şubat'a kadar Lübnan'da kalacağı ve geniş çaplı teknik destek sağlayacağı belirtildi. Lübnan, henüz IMF'den destek fonu istemedi.

Lübnan'da neler oldu?

Ülkedeki büyük ekonomik kriz geçtiğimiz yıl başlamıştı. Lübnan'daki para akışının hızla yavaşlaması ve hükümet, yolsuzluk ve kötü yönetim karşıtı protestoların patlak vermesiyle kriz çok çabuk bir şekilde derinleşmişti.

Berri, yeniden yapılandırmayı öneriyor

Geçtiğimiz ay göreve gelen Diab hükümeti, 9 Mart'ta ödenmesi gereken 1.2 milyar dolarlık borç ödemeleri hakkında ne yapacağını hızla belirlemek zorunda. Parlamento Başkanı Nabih Berri, Çarşamba günü yaptığı açıklamada ülkenin bulunduğu durum ve borç ödemeleri için en iyi çözümün borçların yeniden yapılandırılması olduğunu söylemişti.

Lübnan hükümeti, Cuma günü kendisine finansal ve hukuki tavsiye veren firmaların sunduğu seçenekleri değerlendirerek bir karar alacak. Reuters haber ajansına yakın kaynaklara göre hükümet, Cuma günü alacağı karar sayesinde hızla doğru adımları atmaya çalışacak.

Büyük firmalar Lübnan'ı istiyor

7 uluslararası finans firmasından finansal destek alan Lübnan'a Dechert, White and Case ve Cleary Gottlieb gibi firmaların hukuk danışmanlığı yapmak istediği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)