Ferrari, Mercedes, Audi sahipleri 1000 TL istedi! Hepsi reddedildi

Devletin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında verdiği 1000 TL'lik destek ödemesine Ferrari, Audi, Mercedes gibi lüks araçlara sahip olanların başvurduğu ortaya çıktı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu başvuruların reddedildiğini söyledi.

EKONOMİ 01.05.2020, 09:42 01.05.2020, 11:05
Ferrari, Mercedes, Audi sahipleri 1000 TL istedi! Hepsi reddedildi

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde pek çok iş yeri geçici olarak kapandı. Hükümet, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ihtiyaç olanlara 1000'er TL'lik destek vermeye başladı. 

Sosyal yardımın 3'üncü faz başvuruları, e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. 4.4 milyon kişiye 1 ve 2'nci faz dâhilinde 1000 TL'lik ödeme yapıldı. Fakat bu yardıma başvuranlar arasında Ferrari gibi lüks araçlara sahip olanların yanı sıra 100 büyükbaş hayvanı olanların da bulunduğu tespit edildi. 

"Ferrari sahibi olup müracaat edenler oldu"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

"1. ve 2. fazdan yararlananlara 1000 lira destek verdik. Onlar 3. fazda değerlendirilmeye alınmayacak dedik. Ailede memur olanlar, kamu işçisi olanlar ve bir de emekli başvuruları yine değerlendirilmeyecek dedik. Ama bu 4.5 milyonun neredeyse yarısına yakını, bizim değerlendirilmeyecek dediğimiz kesimden. Dolayısıyla başvuruların bir kısmı ön değerlendirmede elenmiş olacak."

Bakan Selçuk, "Ferrari sahibi olup müracaat edenler oldu. Audi'si, Mercedes’i olan, üzerinde mülkiyet görünenlerden müracaat edenler oldu." diye konuştu. 

"Birinin üzerinde yüz tane büyükbaş olduğunu gördük"

Söz konusu başvuruların hane bazlı değerlendirildiğine dikkat çeken Selçuk, "Kimi başvurularda görüyoruz ki hanedeki diğer kişilerin üzerinde kayıtlı yüklü miktarda mal varlığı var. Mesela bir başvuruda birinin üzerinde yüz tane büyükbaş olduğunu gördük." açıklamasını yaptı. 

Selçuk, "Bu kişiler 1000 liralık yardımdan yararlanabilecek mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Yüz büyükbaşı olana yardım verince bu kamu vicdanını zedeler. Biz o Ferrari’yi de reddetmişiz. Kamu vicdanını yaralayacak durumların önüne geçmek için yoğun gayret sarf ediyoruz."

Yorumlar (0)