FED'den yüksek faiz süreci açıklaması

FED tarafından son olarak açıklanan faiz kararı 25 baz puan olmuş, ilerleyen süreç içerisinde faiz yükselişinin daha da yavaşlayacağı duyurulmuştu. Fakat peş peşe faiz artış hızının çoğalacağı ve bu sürecin uzun bir süre içinde de bu şekilde devam edeceğinin açıklanması piyasalarda hareketlenmeye neden oldu.

EKONOMİ 09.02.2023, 09:57 10.02.2023, 13:19
FED'den yüksek faiz süreci açıklaması

ABD Merkez Bankası Başkan Jerome Powell'in sonrasında, Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller tarafından da faiz ile ilgili açıklama geldi. FED’in enflasyonu aşağı çekmesini “uzun bir mücadele” olarak değerlendiren Waller, faiz oranlarının tahmin edilenden daha uzun zaman yüksek kalabileceğini dile getirdi.

"Enflasyonu kontrol altına almak için gerekli"

Arkansas Eyalet Üniversitesi'nde açıklamalarda bulunan Waller, “ABD ekonomisinin enflasyon kapsamında kontrol içerisine almak adına gereken yüksek faiz oranlarına belli bir derecede uyum gösterdi. Faiz oranlarının mevcut durumda bazılarının tahmin edildiğinden daha uzun süreler yüksek görüleceği gibi uzun bir mücadele yaşanabilir. Ekonomik çalışmaların 2022 yılında yavaşlamasına rağmen FED’in 2023 senesinde çalışmaları daha da yavaşlatması adına bir süre içinde para stratejisindeki sıkı duruşunu devam ettirmesi gerekeceğini düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar (0)