Fed'den "faiz artırımına devam" vurgusu

Fed tarafından hazırlanan yarı yıllık Para Politikası Raporu yayımlandı. Rapora göre sıkılaşma hızını yavaşlasa da faiz artırımları devam edecek. Faizin yüzde 2 hedefine indirilebilmesi için kısıtlayıcı para politikası uygulamalarının süreceği kaydedildi.

EKONOMİ 03.03.2023, 21:53 07.03.2023, 10:19 Hakan Öksüz
Fed'den "faiz artırımına devam" vurgusu

ABD Merkez Bankası (Fed), her yıl ABD Kongresi için iki defa "yarı yıllık Para Politikası Raporu" hazırlıyor. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar, raporda yer alan ayrıntıları merak ediyordu. Fed Başkanı Jerome Powell tarafından önümüzdeki hafta Kongre'de sunulacak rapordan detaylar paylaşıldı. 

"Hedefin uzağındayız"

Küresel çapta finansal koşulların Haziran 2022'den bu yana sıkılaşma eğiliminde olduğunu bildirilen raporda, "Enerji fiyatlarının düşüşe geçmesi ile arz sıkıntılarının azalması nedeniyle enflasyon artışında 2022'nin ortasından bu yana yavaşlama var. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), enflasyon oranı hedefini yüzde 2 olarak belirlemişti. Halen daha bu hedefin çok uzağındayız." ifadeleri kullanıldı.

"Hedef yüzde 2, yol uzun"

Faiz oranlarının hızlı şekilde artırılmasının amacının enflasyonu dizginlemek olduğu hatırlatılan raporda, "Bundan dolayı eldeki menkul kıymetler azaltıldı. Merkez bankaları aralık ve ocak aylarında sıkılaşma hızını yavaşlattı fakat enflasyonun yüzde 2'ye indirilmesi için halen daha uzun bir yol var. Kısıtlayıcı para politikası kapsamında faiz oranı artışlarının sürmesi uygun görüldü." denildi. 

Yorumlar (0)