EYT'de yaş sınırı soruldu, Bakan Bilgin yanıtladı

EYT'de yaş sınırı tartışmaları devam ediyor. Milyonlarca kişi, EYT düzenlemesi ile ilgili verilecek son kararı merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş sınırının olup olmayacağına ilişkin soruyu cevapladı. İşte detaylar...

EKONOMİ 08.12.2021, 12:19 09.12.2022, 00:41 Hakan Öksüz
EYT'de yaş sınırı soruldu, Bakan Bilgin yanıtladı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin açıklanması bekleniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda EYT konusunun aralık ayında netleşeceği belirtilmişti. Milyonlarca kişi, EYT'de formülün nasıl olacağını merak ediyor. 2 milyon civarında vatandaşın yararlanması beklenen EYT ile ilgili düzenlemenin ayrıntılarının nasıl olacağı hakkında tartışma yapılıyor.

Bakan Bilgin: "Genel Kurul'da açıklayacağım"

EYT konusunda yapılan tartışmalardan başlıcası, yaş sınırı hakkında oldu. Yaş sınırının gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Yaş sınırının kadınlar ve erkekler için farklı olabileceği konuşuluyor. EYT'de yaş sınırının olup olmayacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soruldu. Bakan Bilgin, konuya dair detayları Genel Kurul'da yapılacak bütçe görüşmelerinde açıklayacağını söyledi.

Ocak ayında Meclis'e sunulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasının ardından gözler bütçe görüşmelerindeki EYT mesaisine çevrildi. Söz söz hakkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacağı EYT düzenlemesinin, ocak ayında Meclis'e sunulacağı kaydedildi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi bulunan ve tamamlanması gereken prim gün ile yıl sayısının dolduranlar, emeklilik hakkı kazanacak.

Yorumlar (0)