Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Vedat Bilgin, EYT'nin aralık ayı sonuna değin TBMM'ye geleceğini kaydederek, "En geniş kapsamlı çalışma yapılacak, hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi. Asgari ücret hakkında da konuşan Bilgin, "Enflasyona karşı çalışanlarımızı korumakla yükümlüyüz. Asgari ücrete ilişkin çeşitli rakamlar konuşuluyor fakat burada bir meblağ telaffuz etmem doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 09.12.2022, 00:25
Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2023 senesi bütçesine dair konuştu.



Asgari ücret

Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Asgari ücretlilerin oranının yüzde 60 olduğunu söylüyorlar fakat bu doğru değil. Asgari ücretliler yüzde 38 seviyesinde. Tabii ki bu küçümsenecek bir oran değil. Bu oranı ciddiye almamız gerekiyor. Asgari ücret düzenlemesi, yalnızca asgari ücretlileri ilgilendirmiyor. Tüm ücretlilerin maaşı farklılaşıyor, yani diğer ücretleri de düzenleyen bir etkisi var. Enflasyona karşı çalışanlarımızı korumakla yükümlüyüz. Asgari ücrete ilişkin çeşitli rakamlar konuşuluyor fakat burada bir meblağ telaffuz etmem doğru olmaz. 



EYT

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) hususunda herkesi dinlemek mecburiyetindeyiz. Herkesi dinliyoruz. Son olarak odaları dinlemeye başladık. Bu mesele öncelikle devlet açısından, bizim açımızdan ele alınan bir husustu. Ancak direkt olarak işverenleri de ilgilendiriyor. İşverenler kıdemli çalışanlarını kaybetmek istemiyor ama mali yükünden de şikayet ediyor. Bir de bu çalışmanın teknik yönüyle ilgili bazı sorunlar var. Biliyorsunuz ki bu durum 1999 yılı öncesinde işe girenleri kapsıyor. Ancak o dönemlerde dijital bir kayıt sistemi yoktu. Bunların büyük bölümü iş değiştirmiş, belgeleri kaybolmuş, belgeleri bulunamıyor. Biz tüm bunları organize etmeye çabalıyoruz. Kapsamına tam manasıyla ulaştığımızda ki aralık ayı sonuna değin TBMM'ye getireceğimize söz vermiştik. Allah'ın izniyle uzun sürmez, 2023'e kalmaz. Gerçek boyutları ortaya çıkar çıkmaz Meclis'le de paylaşacağız."

Yorumlar (0)