Evlilikte e-çeyiz devri mi geliyor?

Son iki ayda "çeyiz" sözcüğü 500 bin kez arandı, bir sene içinde satışlar yüzde 250 arttı!

EKONOMİ 15.10.2019, 13:10
Evlilikte e-çeyiz devri mi geliyor?

Trendyol verilerine göre, evlenmeye hazırlanan çiftler, bu sene e-ticaret yoğunluklu alışveriş yaptı. Ağustos ve Eylül aylarında, "çeyiz" kelimesi 500 bin kere aratıldı, bir önceki yılın Ağustos-Eylül aylarına göre satışlar yüzde 250 arttı ve 400 bin adet çeyiz ürünü satıldı.

İlk tercih e-ticaret

Trendyol, geçtiğimiz düğün sezonu istatistikleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Verilere, müstakbel gelin ve damatların alışveriş için ilk tercihlerinin, bu sene geçen senelerden farklı olarak, e-ticaret olduğunu gösteriyor. Çeyiz kelimesinin sıklıkla aratıldı ve internetten alışverişinde yüzdesel olarak ciddi bir artış kaydedildi.

Trendyol, nevresim, beyaz eşya, mobilya ve elektronik ev alteleri gibi çok çeşitli çeyiz ürünleri satışı yapıyor ve fiyat-performansa önem gösteren gelin ve damat adaylarının ilk tercihi oluyor. Ürün çeşitliği ve yüksek fiyat-performans hizmetlerinin yanı sıra, güvenli alışveriş, servis sonrası garantili hizmet ve hızlı teslimat imkanları da sağlıyor. 

Stres artık bir kenara bırakıldı

Açıklamada Trendyol Group Pazarlama Direktörü Erdem İnan'ın görüşlerine de yer verildi. İnan, düğün hazırlık döneminde, gelin ve damat adaylarının, işleri yetiştirememe telaşıyla yaşadıkları stresi artık bir kenara bıraktığını bildirdi.

İnan, "Bütün evi sıfırdan kurmak için kabarık bir düğün alışveriş listesi ile karşı karşıya kalan çiftler, kabarık çeyiz listesinin üstesinden Trendyol'dan alışverişle geliyor. Yeni evlenecek çiftler, düğün ve ev kurmak için belirledikleri bütçeyi de Trendyol'da sunduğumuz kampanyalar ve akıllı alışveriş fırsatlarıyla aşmamış oluyor." ifadelerini kullandı.

En fazla tencere seti

Aktarılan bilgiye göre, müstakbel gelin ve damatlar, geçtiğimiz son iki ayda Trendyol'da en çok tencere seti aldı. Öte yandan, yemek takımı, sofra mutfak gereçleri, yastık ve yorgan gibi çeyiz ürünleri de yine en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.

Yorumlar (0)