Esenler kasabı, “askıda et” kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor 

Esenler’de bir semt kasabı, ihtiyaç sahibi aileler için “askıda et” kampanyası başlattı. Kasap, kısa sürede pek çok aileye et sağlamayı başardı. 

EKONOMİ 26.06.2021, 15:46
Esenler kasabı, “askıda et” kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor 

Esenler’de üç kuşaktır kasaplıkla uğraşan ailenin son kasabı Veysel Günal, Covid-19 salgını sebebiyle ekonomik durumu bozulan ihtiyaç sahibi aileler için “askıda et” kampanyası başlattı. Daha fazla aileye ve daha fazla yardımsevere ulaşmak için haber ajanslarına açıklamalarda bulunan Veysel Günal, bu kampanyayı “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” ile “Esenler Belediyesi” iş birliğinde gerçekleştirdiklerinden bahsetti. 



60 senedir aynı mahallenin kasaplığını yapıyorlar 

Günal ailesi, 60 senedir aynı dükkanda kasaplık yapıyor. 3 kuşaktır bu meslekle uğraştıklarını söyleyen Günal hem mahalleyi çok iyi tanıdıklarını hem de müşterilerin kendisini ve ailesini çok iyi bildiğini belirtiyor.  



Günal: “Ekonomik durumu iyi olan müşterilerimiz buraya gelip fazladan ödeme yapıyorlar. Onların verdikleri ücret karşılığında biz de ihtiyaç sahibi olan ailelere et yardımında bulunuyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayanları bildiğimiz için özellikle onları dükkana davet edip etlerimizden veriyoruz. Onlar da bizlere dua ediyorlar. Ailelerimize verdiğimiz paketlerde genellikle tüm tavuk ya da but, yarım kilo kıyma ve yarım kilo kuşbaşı et bulunuyor. Bir haftadır dağıtım yapıyoruz ve şimdiye kadar 60 aileye ulaştık. Bu fikri kasap olan diğer arkadaşlarla da paylaştım ve onlar da böyle bir kampanya başlatma kararı aldılar.” 

Yorumlar (0)