Erdoğan: Kanal İstanbul, İstanbul’u kurtarma projesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesini, İstanbul şehrinin geleceğini kurtaracağını kaydetti.

GÜNDEM 26.06.2021, 15:54
Erdoğan: Kanal İstanbul, İstanbul’u kurtarma projesidir

Kanal İstanbul için ilk kazma vuruldu.

Projede yer alan Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

“Ülkemizin kalkınma tarihinde yine bir sayfa olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalar yaparak yapılan projenin ülkemiz tarihinde kalkınmada yeni bir sayfa açacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Boğazı’nın çoktan alarm vermeye başladığını ifade ederek, “Boğaz’ı gemi geçişlerine kapatamayacağımıza göre yeni bir kanal inşası düşüncesini gündeme taşıdık.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’un geleceğini kurtarma projesi olarak görüyoruz”

Erdoğan, açıklamalarına, “Kanal İstanbul’u İstanbul’un geleceğini kurtaracak bir proje olarak bakıyoruz.” diyerek, projenin amacının İstanbul Boğazı ve çevresindeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğu bilgisini paylaştı.

“İçerideki ve dışarıdaki badireler, projemizin ilerlemesini öteledi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya dair açıklamaları şöyle:

“Bugün ülkemizin kalkınma tarihinde yepyeni bir sayfayı açmış bulunuyoruz. Bu projeyi bundan 11 sene önce milletimizle paylaşmıştık. Ülkemizin bu süreçte yaşamış olduğu iç ve dış badireler sebebiyle projenin ilerlemesi bir parça gecikti.”

“Hafızalarda haftalarca yanan petrol gemilerinin görüntüleri vardır”

Gemilerin karaya çarpması durumunda ciddi bir yıkım ve yangınlarla karşılaşmakla birlikte kültürel mirasımız da ciddi düzeyde zarar görmektedir. Yaşları ilerlemiş olan vatandaşlarımızın hafızalarında Boğaz’da haftalarca yanan petrol gemileri görüntüleri vardır. Z Kuşağı bütün gençlerimize seslenmek istiyorum. Bütün bu yaşananlar, 19-20 senedir iktidarda olan bizler hangi adımları attık, neleri gerçekleştirdik, bunları çok iyi bilmeniz gerekiyor.

“Gemi geçişlerini kapatma gibi bir durum olamayacağına göre yeni kanal inşası gündeme taşındı”

İstanbul Boğazı’nda alarm çalmaya başlayalı çok oldu. Deniz salyasına bakın ne durumda? Gemi geçişleri için Boğaz’ı kapatma gibi bir durumumuz olmadığına göre yeni bir kanalın inşa edilmesi düşüncesini gündeme taşıdık. Kanal İstanbul projesine İstanbul’un geleceğini kurtarma projesi olarak bakıyoruz. Hedefimiz İstanbul Boğazı ve çevresindeki vatandaşlarımızın önce can sonra mal güvenliğini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)