Eriğin kilosu 800 lira oldu!

Eskişehir'de bir kilo erik, 800 Türk Lirası'na (TL) satılıyor. 

EKONOMİ 29.10.2020, 13:03 30.10.2020, 16:53
Eriğin kilosu 800 lira oldu!

Bir kilo eriğin artık altın fiyatlarıyla yarıştığı görülüyor. Bir süre önce market ve pazarlarda yeşil eriğin kilogram fiyatı 4-5 TL'ydi. Üç tane yeşil erik, şu an 40 TL'den satışa sunuluyor. Yeşil eriğin kilogram fiyatı ise 800 TL'ye ulaşmış durumda. 

"Hamile eriği"nin en fazla gebelik durumu olan kadınlar için satıldığı bilinse de artık yalnızca insanların özel gereksinimlerini karşılıyor. Ölümcül rahatsızlık geçiren ve son kez erik isteyen insanların da bu erikten satın aldığı biliniyor. 

Yeşil erik şu anda Türkiye koşullarında yetişemediği ve Şili'den ithal edildiği gerekçesiyle fiyatların tavan yaptığı ifade ediliyor. 

"Şili'den İstanbul'a geliyor"

Emin Özkaya, Eskişehir'de çalışan bir manav. Kış aylarında fiyatlar tavan yapsa da erik yetiştirmeye devam eden Emin Özkaya, satışını gerçekleştirdiği meyveye ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.  

Eriklerin Latin Amerika ülkesi olan Şili'den geldiğini ve İstanbul üzerinden farklı şehirlere dağıtıldığını aktaran Emin Özkaya, bu sezonda söz konusu ürünlerin "hamile eriği" olarak adlandırıldığını söyledi.

"Kış mevsiminde yetişmiyor"

Emin Özkaya, Türkiye'de kış mevsiminde bu eriklerin yetişmediğini ve yurt dışından ithal edildiği için çok az bulunabildiğini belirterek, şimdi üç tane eriğin 40 TL'den satıldığını ve bunun 50 grama denk geldiğini ifade etti.

"Vatandaşlar bir kilo erik almıyor"

Eriğin kilogram fiyatının 800 TL'ye çıktığını ve bu nedenle hiçbir vatandaşın bir kilo erik almayı tercih etmediğini kaydeden Emin Özkaya, özel ihtiyaca göre vatandaşların 6 ya da 9 adet erik aldığını aktardı.

"Hamile kadınların tercihi"

Emin Özkaya, eriğin alıcısının fazla olmadığını ancak getirdikleri eriklerin alıcısının olduğunu belirterek, gebelik durumu olan kadınların istedikleri zaman bu eriklerden aldıklarını söyledi.

Yorumlar (0)