Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Erdoğan, "Yurttaşlarımızın enflasyon nedeniyle artan yükünü hafifleten adımlar attık ve atıyoruz. Attığımız adımlarla toplumumuzun bütün kesimlerine sahip çıkıyoruz. Türkiye Ekonomi Modeli'ni taviz vermeden uygulamaktayız. Olumlu neticeleri önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde görüyor olacağız." dedi.

EKONOMİ 06.08.2022, 18:20
Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen 'Teknoloji ve Sanayinin Merkezi Kocaeli'ne Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu.


"Olumlu neticeleri 2023'ün ilk çeyreğinde göreceğiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Diplomasiyi, barışı, iş birliğini önceleyen dengeli dış siyasetimizle Ukrayna-Rusya Savaşı'nın negatif etkilerinden Türkiye'yi korumayı başardık. Tahıl koridorunun açılmasını sağladık ve ülkemizin önemini bir defa daha teyit ettik.

Yurttaşlarımızın enflasyon nedeniyle artan yükünü hafifleten adımlar attık ve atıyoruz. Attığımız adımlarla toplumumuzun bütün kesimlerine sahip çıkıyoruz. Türkiye Ekonomi Modeli'ni taviz vermeden uygulamaktayız. Olumlu neticeleri önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde görüyor olacağız.

İHA denilince akla ilk olarak Türk yapımı İHA'lar geliyor. Bizimle bu alanlarda ortak yatırımlara girmek isteyen süper güç ülkeler var. 13 bin mühendisimiz Milli Muharip Uçak için aralıksız bir şekilde çalışıyor. 

Önümüzde 29 Ekim tarihinde Togg'un seri üretim ilk otomobilinin banttan indirilmesini amaçlıyoruz. 

"Türkiye Cumhurbaşkanı olarak destekliyorum"

Savunmada dışa olan bağımlık ciddi sorunlar doğuruyor. Üretimde ve teknolojideki dışa bağımlılık da çeşitli sorunlar oluşturuyor. COVID-19 salgını sürecinde yaşananlar da tüm bu gerçeği gözler önüne sermiştir. Dünyadaki en zengin ülkeler dahi maske bulamadı, asgari sağlık hizmetlerini dahi sunmakta zorlandı. Tedarik zincirlerinin kırılması sebebiyle pek çok ülkede üretim aylarca durdu. Sanayi sitelerinden, marketlerden, hastanelerden yansıyan görüntüleri hepimizi çok iyi anımsıyoruz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kaliteli, yenilikçi ve kendi alanında çığır açan projeleri destekliyorum. Bugün de ihracat, istihdam ve yatırım başta olmak kaydıyla farklı alanlarda kentin büyümesine, gelişmesine katkı sunan şirketlerimizi ödüllendiriyoruz. Kocaeli ile birlikte Türkiye ekonomisine değer kadar tüm girişimcilerimizi ve firmalarımızı kutluyor, başarılarının artarak sürmesini temenni ediyorum. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz için çalışan siz değerli iş insanlarımızı her alanda desteklemeye devam edeceğiz."

Yorumlar (0)