Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu tek haneli değerlere düşürmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, 75 bin gencin istihdam edilmesine ilişkin destek ve doğal gaz yardımı hakkında da konuştu.

EKONOMİ 03.01.2022, 21:21
Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

"Tek haneye indireceğiz"

"Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de önünde bir enflasyon gerçeği duruyor. 2021 yılı enflasyonumuz yüzde 36,08 olarak açıklandı." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her ne nedenle olursa olsun halkımızın böyle bir tabloyla karşı karşıya olmasından dolayı üzgünüz. Enflasyonu en düşük düzeylere indiren de biziz. En kısa zamanda yeniden tek haneli değerlere geriletmekte kararlıyız.

Bu denli yüksek çıkmasında global emtia fiyatları ve döviz kurunda meydana gelen dalgalanmanın etkilerinin olduğunu da biliyoruz. Köpüğü ortadan kaldırdığımızda nasıl gerçekçi bir tablo ortaya çıktı ise enflasyonda da bunu gerçekleştireceğiz. Enflasyonu neredeyse yüzde 50 oranında düşürmüştük, Allah'ın izniyle bu sene çok daha fazlasıyla düşüreceğiz.

Hiç kimseyi fiyat yükselişlerinin yükü altında bırakmadık. Halkımızın gelirlerini enflasyona ezdirmemek için özel tedbirler aldık. Asgari ücrete yüzde 50 oranında yapılan zam da bunun örneklerinden yalnızca biridir. Bu düzenleme ile birlikte asgari ücrete endeksli evde bakım ücreti, işsizlik maaşı, iş görmezlik, 65 yaş aylığı gibi birçok rakamı arttırdık.

"75 bin gencimizi istihdam edeceğiz"

KOSGEB desteklerine ilişkin bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak isterim. Yeni mezun olan gençlerimizin iş hayatına atılmalarını teşvik etmek için çalışıyoruz. Son 12 ay içinde işçi sayısını koruyup, üniversite veyahut meslek lisesi mezunu gencimizi minimum 12 ay süresince istihdam etme sözü veren işletmelerimize 100 bin TL destek vereceğiz. Kadın istihdamında ise bu rakam 110 bin TL. Küçük işletmelerde 5 çalışana kadar uygulanacak olan bu destek rakamı faiz uygulanmadan 2 sene sonra 24 ay taksitle geri ödenecek. Bu program doğrultusunda 75 bin gencimizi istihdam etmek istiyoruz. 

"Doğal gaz desteği de vereceğiz"

Halkımızı fiyat artışı altında ezdirmemeye devam ediyoruz. Halkımıza kömür yardımı desteğini doğal gaz desteği olarak da vereceğimizi müjdelemek istiyorum."

Yorumlar (0)