Zeytinyağı alırken dikkat

Ali Yılmaz Diker, sahteciliğin arttığına işaret ederek, tüketicilerin internet siteleri üzerinden ucuza satılan zeytinyağlarını satın almamaları yönünde uyardı.

TARIM 03.01.2022, 21:47 05.01.2022, 09:54
Zeytinyağı alırken dikkat

Balıkesir Edremit Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Diker, zamlanan zeytinyağı fiyatlarını fırsat olarak gören sahtecilerin, üretim yeri ve markası belirsiz zeytinyağlarını satmak maksadıyla internet üzerinden verdikleri ilanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

"İnsanların emeği heba oluyor"

Zeytinyağı olmayan ürünlerin satılmaya çalışıldığının altını çizen Diker, "'Prina' ismini verdiğimiz yağı zeytinyağına karıştırıyorlar ve halis muhlis zeytinyağıymış gibi piyasa koşullarından daha ucuza satmaya çalışıyorlar. Bu da sağlıksız beslenmeye yol açıyor. Sonuçta da tüketici mağdur oluyor, ne olduğu belirsiz ürünler piyasada geziniyor. Bu hususta bizler üreticilerimizin emeğinin, alın terinin bu şekilde hiç edilmesine karşıyız. Yetkililerin çok daha etkin bir şekilde piyasayı kontrol etmesini, sahte alkolde olduğu gibi güvenlik ekipleri oluşturarak denetimler yapmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. 

"Bu üç yerden satın alınmalı"

Özellikle zeytinyağının isimsiz, pet şişe içinde, bilinmeyen şahıslardan alınmamasını da isteyen Diker, "Güneşin alnında kalan hiçbir şey, gerçek zeytinyağı dahi olsa vasfını kaybeder. Bu sebeple de bilinen yerlerden, direkt olarak bahçelerden veyahut bilinen markalardan ürün temin edilmelidir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)