Ekonomide reform takvimi açıklandı

Bakan Elvan, sosyal medya üzerinden ekonomide reform takviminin açıklandığını duyurdu.

EKONOMİ 23.03.2021, 21:53 24.03.2021, 16:28
Ekonomide reform takvimi açıklandı

Bakan Lütfi Elvan, ekonomide reform takvimini paylaştı.

10 ana başlıktan oluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ekonomide reform takviminin açıklandığını belirtti. 38 sayfadan oluşan 'Ekonomi Reformları Eylem Planı', Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden ilan edildi.

Önemli güncellemeler

Ekonomi Reformları Eylem Planı'nda öne çıkan güncellemeler şu şekilde:

“Harcama disiplini sağlanacaktır. Bütçe hazırlık aşamalarının sadeleştirilmesi çerçevesinde OVMP (Orta Vadeli Mali Plan) ve OVP (Orta Vadeli Program) tek bir belge haline getirilecektir.

Bütçe uygulama neticeleri, kamu mali politikası hedeflerini ve gelişmelerini içeren 'Kamu Maliyesi Raporu', üçer aylık dönemler halinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Sosyal yardımların etkin bir şekilde dağıtılması için, sosyal yardım verilerinin hepsi, 'Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile entegre hale getirilecektir.

Yerel yönetimlerin borç stokunun yükselmesini önleyecek ve borç devamlılığını sağlayacak düzenlemeler gerçekleştirilerek, mali disiplin kuvvetlendirilecektir.

'Özel Hesap Uygulamaları', hizmetin niteliği gereğince zaruri ve acil olanlarla sınırlandırılacak, kriterlere uygun bulunmayan uygulamalar kademeli bir şekilde kaldırılacaktır.

'Döner Sermayeler' 2022 yılı bütçesinden başlamak kaydıyla, kademeli olarak merkezi yönetim bütçesine ilave edilerek bütçe hakkının kapsamında genişlemeye gidilecektir.

Verim sağlamayan döner sermaye işletmeleri kapatılacaktır."

Yorumlar (0)