Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Almanya Başbakanı Merkel ile bir video konferans görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke ve Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek olan adımlar ile bölgesel sorunlar ele alındı.

GÜNDEM 23.03.2021, 22:23 24.03.2021, 12:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ve Türkiye-AB (Avrupa Birliği) ilişkilerini güçlendirecek adımlar ile bölgesel problemler ele alındı.

"Olumlu atmosferde Merkel'in rolü var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile AB ilişkilerinde diyaloğun öne çıkarılmasının pozitif sonuçlarını hep beraber gördüklerini, bu olumlu atmosferin meydana gelmesinde Angela Merkel’in kişisel katkısının önemli bir rol aldığına inandığını dile getirdi. 

Halihazırdaki durumun, Türkiye ile AB ilişkilerinin değerini görmek istemeyen üye devletler tarafından bozulmaması için gayret sarf edilmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Zirvesi'ne sunulacak olan raporun pozitif gündem yolunda Türkiye ile AB ilişkilerinin geleceğine yönelik tavsiyeleri yapıcı ve objektif bir bakış açısı ile yansıtmasını temenni ettiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. senesini dolduran 18 Mart Mutabakatı’nın da bu çerçevede güncellenmesi gerektiğini, bunun Türkiye ile AB ilişkilerinde meydana getirilmeye çalışılan pozitif gündemin temelini oluşturacağını söyleyerek, bu faaliyetin Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi ve müzakere yolu açılması dahil, bütünleyici bir anlayışla gerçekleştirilmesinin zaruri olduğunu dile getirdi.

Merkel'den tebrik

Ülkemizin Doğu Akdeniz'de ve Ege’de gerilimden değil iş birliğinden yana tavır takındığını kararlılıkla sergilediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diyaloğun verimli bir biçimde devam edebilmesi için Yunanistan’ın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

Angela Merkel, söz konusu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi vesilesiyle tebriklerini aktardı. 

Yorumlar (0)