ECB faizleri sabit tuttu

ECB (Avrupa Merkez Bankası), faiz oranlarını sabit tuttu. ECB, Covid-19 sebebiyle başlatılan PEPP (Pandemi Acil Varlık Alım Programı) boyutunda da değişiklik yapmadı.

EKONOMİ 16.07.2020, 15:14
ECB faizleri sabit tuttu

Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) yapılan açıklamada, ECB Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı, politika faizinin 0, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit kaldığını duyurdu.

Avrupa Merkez Bankası'nın açıklamasında, salgın nedeniyle Mart ayında 750 milyar avro ile başlatılan ve Haziran ayında 600 milyar avro artırılarak toplam 1 trilyon 350 milyar avroya yükseltilen Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) boyutunda da değişikliğe gitmeme kararı aldığı bildirildi.

Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) en azından 2021 senesinin Haziran ayı sonuna kadar süreceği vurgulanan açıklamada, Pandemi Acil Varlık Alım Programı kapsamında alınmış varlıkların vadesi gelen anapara ödemelerinin 2022 senesi sonuna kadar yatırıma yönlendirilmeye devam edileceği kaydedildi.

Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım programlarına aylık 20 milyar avro düzeyinde devam edileceğine vurgu yapılan açıklamada, 2020 yılı sonuna kadar 120 milyar avroluk ilave geçici varlık alımı yapılacağı dile getirildi.

Piyasalarda, ECB Yönetim Konseyi'nin kararı öncesi Avrupa Merkez Bankası'nın mevduat faizinde değişikliğe gitmeyeceği beklentisi vardı.

Yorumlar (0)