Doğalgaz krizi korkuttu: Bulgarlar, Edirne'den battaniye ve yorgan alıyor

Giyimden gıdaya, ilaçtan ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını Edirne'den karşılayan Bulgarlar, kış mevsiminin yaklaşmasıyla Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle ortaya çıkan doğalgaz probleminin ardından şimdi de yorgan ve battaniye almaya başladı. 

EKONOMİ 06.10.2022, 13:43 06.10.2022, 16:39
Doğalgaz krizi korkuttu: Bulgarlar, Edirne'den battaniye ve yorgan alıyor

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle doğalgazsız kalacak olan Avrupa ülkeleri arasında yer alan Bulgaristan vatandaşları, yaklaşan kış mevsiminden önce kazak, mont, bot gibi ihtiyaçlarının dışında battaniye, yorgan gibi ev eşyalarını da Edirne’den alıyor.



Önce tadına baktılar, ardından kilolarca alışveriş yaptılar

Birinci Murat Mahallesi'nde kurulu olan pazara akın eden Bulgar vatandaşlar, temel gıda maddelerinden tereyağı, kaşar peyniri, zeytin gibi ürünlerden almak için peynir satıcılarının önünde kuyruklar oluşturdu. Öte yandan yaklaşan kış mevsiminden önce havaların soğumaya başlaması sebebiyle kışlık telaşına başlayan Bulgar vatandaşlar, pazarları adeta boşalttı.

Son zamanlarda Bulgaristan'dan gelen müşteriler vesilesiyle hareketli günler yaşadıklarını aktaran pazar esnafından Türker Tulga, "Bulgaristan'da yaşanacak doğalgaz krizi sebebiyle kışlık nevresim, battaniye ve yorgan satışlarında güzel işler yaptık. 'Doğalgazda bir problem yaşarsak' diye hazırlıklarını şimdiden yapıyorlar. İnşallah bu şekilde devam eder. Yetmezse satmak için tekrardan battaniye ve yorgan alabilirim" dedi. 
Temel gıda ihtiyaçlarını karşılayan Bulgar vatandaşlar, bahçelerine ekmek için çeşitli fidan ve çiçekleri de Edirne'deki çiçekçilerden alıyor. 

"Bahçemiz için fide almaya geldik" 

Bulgaristan'dan gelen Yüksel Şerif, "Edirne'den meyve ve deterjan alıyoruz. Bahçemiz için fide almaya geldik. Zeytin, çiçek ve armut fidesi aldık. Her geldiğimizde farklı şeyler alıyoruz. Marketten alışveriş yapıyoruz. Edirne'yi çok seviyoruz" şeklinde konuştu. 

"Bulgaristan'da fiyatlar 2 kat daha fazla" 

Bulgaristan'dan gelen ve tercümanlık ile uğraşan Sami Ahmet, "Edirne çok sakin ve ucuz. Bulgaristan'da fiyatlar 2 kat fazla. Mallar çok güzel; eşofman, yatak ve yastık kılıfı, yorgan, döşek her şey ucuz. Seviyoruz burayı. Giyim, içme ve yeme her şeyi buradan alıyoruz. En güzel yerimiz Edirne'dir" açıklamasını yaptı.

"Tenekeyle toptan alan oluyor" 

Bulgarlar yoğun bir şekilde akın ettiği için Edirne pazarlarına erkenden gelip tezgah açtıklarını belirten pazar esnafından Onur Pektaş, "Bulgarların alışverişleri sayesinde işlerimiz hareketli geçiyor. Genellikle peynir, kaşar, tatlı, tereyağı, giyim alışverişini çok yapıyorlar. Önce tadına bakıp ardından alıyorlar. Tenekeyle alan, toptan alan oluyor. Evinin ihtiyacı kadar alanın dışında, Bulgaristan'da satmak için alanlar da var. Bulgarlar geldiği zaman herkes iş yapabiliyor ve işler güzel oluyor" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)