Diyanet personel alımı yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 15 uzman yardımcısı alacağını duyurdu. DİB, yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı olarak 15 personel alımı yapacak.

EKONOMİ 06.01.2020, 07:43
Diyanet personel alımı yapacak

DİB (Diyanet İşleri Başkanlığı), yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 15 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alacak.

Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alımlarıyla ilgili olarak Resmî Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvuruda bulunacakların en az lisans düzeyinde 4 yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmaları, 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS'nin (Kamu Personel Seçme Sınavı) KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve 35 yaşına girmemiş olmaları şartı aranıyor.

İlanda belirtilen şartlara haiz adaylar, 7-20 Ocak tarihlerinde "dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi" adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Başvuru yapan adaylar arasından KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 20 katına kadar aday sınava girmeye hak kazanacak. Söz konusu adayların 23-27 Ocak tarihlerinde 80 lira sınav başvuru ücreti ödemesi gerekiyor.

Ödeme işlemi sınav başvuru formunun doldurulduğu internet adresi üzerinden sadece kredi kartı, banka veya bankomat kartı ile yapılabilecek. 

Sınav başvuru ücretini yatırmayan adaylar kesinlikle sınava giremeyecek. Başvuru şartlarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan adaylara ücret iade edilmeyecek.

Test usulünde yapılacak sınavın tarih ve yeri ise 22 Ocak Çarşamba günü Ankara olacak. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan almak koşuluyla en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak şartıyla, atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday sözlü sınava davet edilecek.

Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra DİB'in (Diyanet İşleri Başkanlığı) internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Puan hesaplaması

Sınavın nihai puanı hesaplanırken, yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınacak. Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak listelenecek.

Atamalar, başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlamak şartıyla başarı sırasına göre, ilan edilen kadro sayısı kadar yapılacak.

Yorumlar (0)