Çocuklar için 580 milyon TL destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Ekim ayında 580 milyon TL SED ödemesinin yapıldığını duyurdu.

EKONOMİ 15.10.2023, 11:28 16.10.2023, 13:22 Şeyda Gül
Çocuklar için 580 milyon TL destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu belirten Bakan Göktaş, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED ödemeleri yapıldığını aktardı. Çocukların ekonomik gerekçeler nedeniyle ailelerinden kopmamasını amaçladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

580 milyon TL yatırıldı

SED ödemesiyle aileleri yalnız bırakmadıklarının altını çizen Bakan Göktaş, SED ile çocukların temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşıladıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, “Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ekim 2023 ödemesi olarak toplam 580 milyon TL yatırdık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)