Çiğ süte zam: 8 Aralık'tan itibaren geçerli olacak

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, 8 Aralık tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde, soğutulmuş çiğ sütte önerilen satış litre fiyatını 4,70 TL olarak belirlemesi üreticileri mutlu etti.

EKONOMİ 30.11.2021, 01:10 30.11.2021, 15:05
Çiğ süte zam: 8 Aralık'tan itibaren geçerli olacak

Ulusal Süt Konseyi'nin resmi internet adresinde yer bulan duyuruda, 16 Haziran 2021'de 1 Temmuz ila 31 Aralık arasındaki kalite esası doğrultusunda soğutulmuş çiğ sütte tavsiye edilen satış litre fiyatını 3,20 TL olarak açıklandığı fakat üretim maliyetinde meydana gelen yükseliş nedeniyle Yönetim Kurulu'nun tekrar toplandığı kaydedildi.

Fiyatlar tekrar artırılabilir

Söz konusu duyuruda, toplantı sonucunda alınan kararlara ilişkin olarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu çerçevede, 8 Aralık'tan itibaren geçerli olmak kaydıyla, soğutulmuş çiğ sütte tavsiye edilen satış litre fiyatı 4,70 TL olarak belirlenmiştir. Bahse konu satış fiyatında; 2019/64 sayılı tebliğ ile belirlenmiş olan A sınıfı çiğ süte ait yağ ve protein oranları temel alınacaktır. Temel alınan protein ve yağ değerlerindeki her bir 0,1’lik değişim için yaklaşık olarak 7 kuruşluk bir fark uygulanacaktır. Konsey, çiğ sütün üretimi esnasında öngörülmeyen maliyet değişimleri oluşması durumunda tekrar toplanıp kararını açıklayacaktır."

"Memnunuz"

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Kamil Özcan, konuya dair basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni fiyattan memnun olduğunu dile getirdi.

Özcan, "Üreticiler için maliyeti kurtaran bir meblağ. Yem fiyatlarının sabit kalması da üreticinin ilerisini görmesi açısından oldukça önemli. Çünkü yem fiyatları en büyük girdi." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)