Büyük yıkım başladı! İşte son görüntüler...

Türk sivil havacılığına ve milyonlarca yolcuya 86 senedir ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı kargo bölümünün bir kısmının yıkım işlemleri için harekete geçildi. Yıkım işlemleri sürerken, havalimanında askerî uçaklar, özel jetler ve kargo uçaklarının kullanımı sürüyor.

EKONOMİ 18.11.2019, 10:43
Büyük yıkım başladı! İşte son görüntüler...

Türkiye'de hava ulaşımının başladığı yer olan ve milyonlarca yolcuya hizmet eden Atatürk Havalimanı kargo bölümün bir kısmı yıkılmaya başlandı. Atatürk Havalimanı, yeni yapılan havalimanına büyük göçün ardından sivil kullanıma kapatıldı.

Havadan çekilen görüntülerinde uçakların yanaşmak için yer bulamadığı peronların tamamen boş olduğu fark edildi. Havalimanında birkaç kargo uçağının yer aldığı pistin sonundaki kargo binasının bir kısmının yıkılmaya başlandığı görüldü. 

Kargo binasının çatısı sökülürken, demir iskeleti ise parçalara ayrılıyor. Yıkım işlemlerinin iki ay içinde bitirilmesi amaçlanıyor. Yıkılan yapıdan elde edilen demir, kablo ve çatı malzemeleri israf edilmeyerek geri dönüşüm fabrikalarına iletiliyor. 

Havalimanında ticari uçuşların sonlanmasının ardından yalnızca kargo uçukları, özel jetler ve askeri uçaklar kullanabiliyor. Saniyede bir uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016 tarihinde rekora imza atan Atatürk Havalimanı'na bugün yalnızca birkaç kargo uçağı iniyor. Diğer yandan yıkım işlemleri, uçakların iniş ve kalkışlarında herhangi bir aksaklığa yol açmıyor.

"100 kişilik bir ekip ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz"

SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Atatürk Havalimanı’nın kargo bölümünün bir kısmının yıkımına başladıklarını belirterek,"2 ay içerisinde kargo bölümünün belirlenen kısmının yıkımını bitirmeyi hedefliyoruz. 100 kişilik bir ekip ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Hiçbir malzemenin israf olmadığını belirten Çubuk, "Bütün demir, çatı ve diğer malzemeler geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı, burasının tamamı yıkıldığı zaman millet bahçesi yapılacağını biliyoruz. Kısım kısım havalimanı önümüzdeki günlerde de yıkılacağını biliyoruz." şeklinde konuştu. 

Türk sivil havacılığının temelleri 1933'de atıldı

Türk sivil havacılığının temelleri, Yeşilköy'de 1933 yılında İstanbul-Ankara arasında yapılan ilk uçuş ile atıldı. 

1985 yılında yapılan değişiklikle yolunu "Atatürk Havalimanı" adı altında sürdürdü. Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Sefaköy arasında 11 milyon 776 bin 961 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Atatürk Havalimanı, yıllar boyunca iç hat ve dış hat olmak üzere milyonlarca yolcuyu konuk etti. 

Yorumlar (0)