Bundesbank: Durgunluk kaçınılmaz!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, bugün yayımlanan aylık raporunda, euro bölgesinin en büyük ekonomisi olan Almanya'da yaşanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizi göz önüne alındığında derin bir durgunluğun kaçınılmaz olduğunu ancak kamu maliyesinin bu durumla başa çıkmak için iyi bir konumda yer aldığını söyledi.

EKONOMİ 23.03.2020, 15:46 23.03.2020, 16:13
Bundesbank: Durgunluk kaçınılmaz!

Almanya'nın mevcut krizden önce de bir durgunluk halinde olduğunu belirten Bundesbank, şimdi küresel bir kriz ortamında büyümenin imkansız olduğunu kaydetti.

Bundesbank, hükümet önlemlerinin en azından kaçınılmaz ekonomik maliyetlerin ele alınabileceğine dair güveni destekleyebileceğini savunarak, "belirgin bir durgunluğa doğru sürüklenme önlenemez" dedi. Bundesbank, Alman kamu maliyesinin ekonomik maliyetleri destekleyebileceğini ifade etti.

Durgunluğun uzun vadeli maliyetini azaltmayı uman Almanya, pandemik riskle karşı karşıya olan işletmelere destek amacıyla 150 milyar eurodan fazla acil durum bütçesi hazırlıyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bu yıl 1.1 trilyon avroya kadar euro bölgesi borcu alımlarına rağmen, hem işletmeler hem de hükümetler için borçlanma maliyetlerini düşürmesi gereken bir hamle yapmaya söz verdi.

Yorumlar (0)