Bugün tedavüle giriyor: 5 ve 20 TL'lik banknotlarda değişiklik

Merkez Bankası E9 Emisyon Grubu V. tertip 5 TL ve 20 TL banknotları bugünden itibaren tedavüle sunacak. 5 TL ve 20 TL banknotlarda bulunan imzalar, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile beraber, 5 TL’lik banknotlarda Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, 20 TL’lik banknotlarda ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’e ait olacak şekilde düzenlendi.

EKONOMİ 29.09.2021, 10:21
Bugün tedavüle giriyor: 5 ve 20 TL'lik banknotlarda değişiklik

Merkez Bankası, 20 TL ve 5 TL’lik banknotları yeniden düzenledi.

5 TL ve 20 TL’lik banknotlarda değişiklik

Yapılan değişikliğe göre, şu an tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III. ve IV. tertip 5 TL ve 20 TL banknotlarla karşılaştırıldığında, V. tertip 5 TL ve 20 TL banknotlardaki imzalar, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile beraber, 5 TL’lik banknotlarda Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, 20 TL’lik banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’e ait olacak biçimde yeniden düzenlendi.

Söz konusu bu banknotlar, imzalar haricinde boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel görünüm ve nitelikleri açısından I., II., III. ve IV. tertipleriyle aynı olacak.

I., II., III., IV. ve V. tertip banknotlar beraber tedavül edecek olup V. tertip 50 TL ve 100 TL banknotlar ile ilgili duyuru daha sonra yapılacak.

Yorumlar (0)