BOTAŞ duyurdu: İran doğal gazı kesiyor

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, İran'ın ülkemize sağladığı doğal gazı 10 günlüğüne keseceği duyuruldu. Şirket, tüketicilerin olumsuz yönde etkilenmemesi adına bütün önlemlerin alındığı da belirtti.

EKONOMİ 20.01.2022, 18:15
BOTAŞ duyurdu: İran doğal gazı kesiyor

BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından gelen doğal gazın kesilecek olması sebebiyle doğal gaz tüketiminde uygulanacak olan sınırlamaların yüksek tüketimi olan elektrik santralleri ve sanayi tesisleri ile sınırlı olacağını bildirdi.

Firmanın resmi internet adresinde yer alan duyuruda, İran sınırları içindeki doğal gaz iletim hattında oluşan bir arıza sebebiyle 10 gün süresince doğal gaz akışı sağlanamayacağı kaydedildi.

"Gerekli önlemler alınmıştır"

Bahse konu arızanın daha kısa zamanda onarılması için İranlı muhataplarla gerekli olan girişimlerde bulunulduğuna ve hususun büyük bir hassasiyetle yakından takip edildiğine değinilen açıklamada, şu ifadeler sarf edildi:

"Doğal gaz ve elektrik sistem dengesinin korunması maksadıyla yüksek tüketimi olan elektrik santralleri ve sanayi tesisleri ile kısıtlı olmak ve kesinti planları evvelden bildirilmek üzere doğal gaz tüketiminde sınırlamalar yapılacaktır. Kış normallerinin altında seyreden kötü hava koşullarına karşın diğer tüketicilerin sınırlamalardan etkilenmemesi adına bütün önlemler alınmıştır."

Yorumlar (0)