Bloomberg'dan dikkat çeken Mehmet Şimşek analizi

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'e ilişkin analiz yayımlayan Bloomberg, kıdemli ekonomist olarak bahsettiği Şimşek'in rasyonel politikalarla yabancı yatırımcıları tekrar Türkiye'ye çekeceğini kaydetti.

EKONOMİ 07.06.2023, 12:32 07.06.2023, 16:50 Şeyda Gül
Bloomberg'dan dikkat çeken Mehmet Şimşek analizi

28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yeni kabinesini kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i tercih etti. Görevi teslim aldığı andan beri çok konuşulan isimler arasında yer alan Mehmet Şimşek hakkında yabancı basında analizler yer almaya devam ediyor. Son olarak Bloomberg’de yer alan bir analizde Bakan Şimşek’in yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekeceği ifade edildi.

Yatırımcıları geri getirecek

Yatırımcıların, Türkiye'nin aykırı ekonomi politikalarından rahatsız olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunan Bloomberg analizinde, "Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek onlardan yeterince geri getirebilir" denildi. 

Kıdemli bir ekonomist

Şimşek’in kıdemli bir ekonomist olduğu ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından göreve getirilen Şimşek'in, Merrill Lynch'te stratejist olarak çalıştığını vurguladı. Şimşek'in ayrıca ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde kıdemli ekonomist olarak görev yaptığının altı çizildiği haberde "Erdoğan için de güvenilir bir isim" ifadelerine yer verildi. 

Rasyonel politikalara izin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek seçiminin rasyonel politikalara dönüş amacı taşıdığını aktaran Bloomberg, yeni ekonomi bakanına iş yapması için alan açılacağını aktardı. Haberde, "Bu, Erdoğan'ın “rasyonel politika oluşturma” sözü vermiş olan yeni ekonomik çarının işini yapmasına izin vermesi anlamına gelir" denildi.  

Yatırım şirketi Pimco'nun eski CEO'su Mohamed El-Erian, Bloomberg Opinion için "Erdoğan'ın Şimşek'in tekliflerine açıkça karşı çıkması durumunda piyasanın sabrının zayıflaması şaşırtıcı olmamalı" ifadelerine yer verildi. 

Daha önce ekonomi bakanı olarak görev yapmıştı

Haberde ayrıca Şimşek'in 2007'den 2018'e kadar ekonomi bakanı olarak görev yaptığı hatırlatılarak "69 yaşındaki Erdoğan'ın ekonomiyi yönetmesi için damadını atamasından önce 2007'den 2018'e kadar maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Yorumlar (0)