Bitcoin çakıldı

Aylar evvel tarihi zirveyi gören Bitcoin'in değerindeki azalma sürüyor. Kripto para birimi 30 bin doların altına geriledi. Bu gelişme, diğer kripto para birimlerini de olumsuz yönde etkiledi.

EKONOMİ 20.07.2021, 18:25 21.07.2021, 16:41
Bitcoin çakıldı

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin'in (BTC) değerinde düşüş meydana geldi.

Kripto paraların en değerlisi olarak öne çıkan Bitcoin, geçtiğimiz nisan ayında 65 bin dolar düzeyine yaklaşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Yine 30 bin bandının altında

Fakat BTC'deki bu yükseliş trendi kalıcı olmadı. Bahse konu kripto para biriminde meydana gelen düşüş trendi devam etti.

Birkaç aylık süre zarfı boyunca 30-40 bin dolar bandında gidip-gelen Bitcoin'in değeri, 22 Haziran tarihinden bu yana ilk defa 30 bin doların altına indi. BTC 29 bin 700 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Son 24 saatte 762 milyar liralık çıkış

BTC'deki düşüş diğer kripto para birimlerine de etkiledi. Ripple yüzde 10, Ethereum ise yüzde 9 oranında gerileme kaydetti.

Bu kripto paralar sırasıyla 0.53 ve 1.752 dolardan işlem görüyor.

Paylaşılan son verilere göre, salı günü itibarıyla son 24 saat içerisinde kripto para piyasasından yaklaşık olarak 89 milyar dolar (762 milyar lira) silindi.

"BTC'nin değeri '0'"

'Black Swan' adlı romanının ünlü yazarı Nassim Taleb, hazırladığı bir yazıda BTC'nin değerinin '0' olduğunu duyurdu. Yazısını sosyal medya hesabı üzerinden yüz binlerce takipçisiyle de paylaşan Taleb, BTC'nin değerinin ‘0’ olmasını dile getirmesinin yanı sıra 'blokzincir' teknolojisinin de kullanışlı bir teknoloji olmadığını öne sürdü.

Daha evvel Bitcoin'i 'muhteşem bir fikir' olarak nitelendiren Taleb'in bu defa karşı çıkma argümanları ise şöyle:

"Bitcoin bir para birimi değil. Bitcoin kısa veyahut uzun vadeli bir değer deposu olamaz. Bitcoin'in güvenilir bir enflasyon koruması söz konusu değil. Yatırımlar için güvenli bir liman asla değil."

Yorumlar (0)