Annesinin kabul etmediği 'Kara Kız'a bebek gibi bakıyor

Amasya'ya bağlı Suluova ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mustafa Koyuncu, annesinin kabul etmediği ve henüz 2 haftalıkken beslemeye başladığı 5 aylık kuzusu Kara Kız'ı bir an bile yanından ayırmıyor.

YAŞAM 20.07.2021, 18:50 21.07.2021, 11:32
Annesinin kabul etmediği 'Kara Kız'a bebek gibi bakıyor

Amasya'ya bağlı Suluova ilçesinde bulunan Aşağı Karasu köyünde ikamet eden ve aynı zamanda köyün muhtarı da olan 46 yaşındaki Koyuncu, bir arkadaşının ikiz doğum yapan koyununun bir kuzusunu kabul etmediğini gördü.

Annesinin beslemediği yavru kuzunun haline üzülen Koyuncu, 2 haftalık kuzuyu arkadaşından satın alarak evde biberonla beslemeye başladı.

Her yer beraber gidiyorlar

'Kara Kız' adını verdiği kuzusuna adeta bir bebek gibi ilgi gösteren, banyosunu yaptıran Koyuncu, kuzusunu dışarıdayken de yanında götürüyor.

Koyuncu, birlikte otomobille gezdirdiği, tarlaya çalışmaya götürdüğü, alışveriş yaptığı kuzusunu 3 çocuğundan ayırmıyor.

Koyuncu, Kara Kız'ın ailenin bir üyesi gibi görüldüğünü dile getirdi.

"Çocuklarımdan ayırmıyorum"

Kendisinde küçük yaşlardan bu yana hayvan sevgisinin olduğunu fakat bu sevgisinin Kara Kız ile katbekat arttığına işaret eden Koyuncu, "Evlatlarımdan ayırmadım onu. Biberonla besledim, evde bebekler gibi bezledim. Yaklaşık olarak 1 ay evde baktık. Büyümeye başlayınca da biberonu bıraktık, ineğe emzirdik. Ardından onu da bıraktık, süt kovasından kendi içmeye başladı." sözlerini sarf etti.

Kuzusunun nereye giderse gitsin peşinden geldiğini ifade eden Koyuncu, "Ben nereye gidersem o da oraya geliyor. Tarlaya arabamla gidiyorum, kapıyı açar açmaz arabanın içine atlıyor. Kapıyı açmazsam arabanın peşine koşarak geliyor. Sebze toplamamda, tarla sulamamda hep bana eşlik ediyor. Ailenin bir ferdi oldu, hiç ayrılmıyoruz." dedi.

"Değeri parayla ölçülemez"

Başka koyunları da olduğunu fakat en çok Kara Kız'ı sevdiğini belirten Koyuncu, şöyle devam etti:

"Ben ölene, o da ölene dek. Ne kesmeyi ne de satmayı düşündüm. Bana fiyat teklif edenler de oldu. Bunun değerini parayla asla ölçemem. Hayvan sevgisi başka bir şey. Demek ki sevgi her şeyi yaptırabiliyor. Bu anlatılmaz, yaşanır. Arkadaşlarım çok şaşırıyor. Ben ne yersem o da aynısını yiyor. Ben sofradan kalkınca o da kalkıyor. Yeryüzündeki tüm hayvanlar, Allah'ın sessiz elçileridir. Yalnızca bunu söyleyebilirim."

Yorumlar (0)