Bir fincanını 18 TL'den satıyor, taleplere yetişemiyor

Bursa'da hizmet veren bir işletmeci, manda sütünden salep yapıp fincanını 18 TL'den satmasına karşın taleplere yetişemiyor.

EKONOMİ 05.12.2021, 22:56 06.12.2021, 16:14
Bir fincanını 18 TL'den satıyor, taleplere yetişemiyor

Kafe işleten Recep Yıldız adlı yurttaş, manda sütü kullanarak kilogramı 800 TL olan doğal salep yapma yönünde karar verdi. Kilogramı 15 TL olan manda sütünü, kilogramı 800 TL olan saleple birleştirerek müşterilerine sunmaya başladı. İçenlerin çok beğendiği manda sütlü salebe talep de gittikçe artmaya başladı. Fincanının kilogramı 18 TL olmasına karşın günde 50 fincan civarında manda sütlü salep satışı gerçekleştiriyor. Kış mevsiminde içilen salep yüksek enerji veriyor. Gün boyunca kendini yorgun hisseden bireylere zindelik kazandırıyor. Öte yandan salep; nezle, grip gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor. Boğazı yumuşatarak öksürüğün kesilmesine sebep oluyor.

"Talebe yetişemiyoruz"

Manda sütü ile hazırladığı salebin çok beğenildiğini dile getiren Recep Yıldız, "Kafemde salep de satmaya karar verdim fakat inek sütü kullanmak istemedim. Salep de manda sütü de vücut direncini ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. İkisinin kuvvetini birleştiriyoruz ve ortaya bu karışım çıkıyor. Maliyeti çok yüksek olduğu için fincanını 18 TL'ye satıyoruz. Bu karşın talep çok fazla, içenlerin büyük çoğunluğu da beğeniyor." diye konuştu. 









Yorumlar (0)