Berat Albayrak: 2019'u büyümeyle kapatacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Son 1 yılda Türkiye'ye yönelik yoğun operasyona rağmen 2019 yılını pozitif büyümeyle kapatacağız" dedi.

EKONOMİ 31.10.2019, 18:36 31.10.2019, 19:41
Berat Albayrak: 2019'u büyümeyle kapatacağız!

Bakan Albayrak, "Türkiye için Değişim Başlıyor" programı kapsamında Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

Ülke ekonomisini arzu ettikleri yere getirmek istediklerindiyen Albayrak, "Biz ekonomide yoğun çaba gösterirken, algı operasyonları yapmak isteyenler oldu. Biz hep dile getiriyorduk ama birileri algıya devam etti. Ekonominin paydaşlarını korkutmaya, sindirmeye çalıştılar. 'IMF gelecek, şu olacak, bu olacak' dediler. Ama biz IMF ile görüşmedik, anlaşmadık. Arjantin'in durumu ortada. Türkiye kimseye minnet etmeden, bölgedeki terör eylemlerine, barış ve kardeşliğimize yönelik yapılan saldırılara rağmen düzlüğe çıkmaya başladı." ifadelerini kullandı.

"Tahminim yüzde 8'leri göreceğiz"

Tüm saldırıları el birliğiyle püskürttüklerine işaret eden Albayrak, "Son 1 yılda Türkiye'ye yönelik yoğun operasyona rağmen 2019 yılını pozitif büyümeyle kapatacağız. Eksi olmayacak. Bunu çok net söylüyorum. Bunların ekonomik ve iş konusunda yansımalarını da hep birlikte göreceğiz." dedi.

Albayrak, "Son 15 ayda yerinde müdahalelerimizle hızlı bir normalleşmeyi sağladık. Bir yıl önce enflasyonları, TÜFE oranlarını hatırlarsınız. Bu mücadeleye enflasyondan başlamaya karar vererek, eylül ayı sonu itibarıyla tek haneleri gördük, şükürler olsun. Ekim ayı da haftaya açıklanacak. Tahminim yüzde 8'leri göreceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren kalıcı tek hanelere geçeceğiz inşallah. Artık kritik eşik dediğimiz yüzde 5'in altında enflasyonu görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Reel sektör öncelikli politikalarla devam edeceğiz." diyen Albayrak, "Şimdi toparlanma ve büyüme dönemiyle beraber istihdamda önemli katkı sağlayacağız. Biliyorsunuz 3 kamu bankamızla istihdam öncelikli çalışmalarımızı anlattık. Bunların sonuçlarını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)