Benzin ve motorin güncel fiyatları (3 Aralık)

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 3 Aralık 2022 motorin ve benzin fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

EKONOMİ 03.12.2022, 12:19 05.12.2022, 09:16
Benzin ve motorin güncel fiyatları (3 Aralık)

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

Motorine önce zam sonra indirim

Motorin fiyatlarına 3 Aralık 2022 itibariyle 1 lira 16 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği, canli c asi no, pompa fiyatlarına yansıdı.

6 Aralık 2022’den itibaren ise motorin fiyatlarına 69 kuruş indirim yapılacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,66 TL’den satılıyor.

Benzinin litresi de ortalama 20,17 TL’den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de motorin ve benzin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle birlikte KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim durumunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkıyor.

Yorumlar (0)