Bayram ikramiyeleri 4 bin 253 lira mı oluyor? Meclise sunuldu!

Nisan ayı sonunda ödemeleri başlayacağı açıklanan bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı merakla beklenirken CHP, bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını hedefleyen bir yasa teklifi hazırlandı.

EKONOMİ 12.04.2022, 13:34 13.04.2022, 09:41
Bayram ikramiyeleri 4 bin 253 lira mı oluyor? Meclise sunuldu!

CHP’den yapılan açıklamada, emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen 1100 liranın hiçbir vatandaş için yeterli olmadığı vurgulanarak, bu ücretin asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiği belirtildi. Buna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan CHP’nin yasa teklifi onay alırsa bayram ikramiyeleri 4253 liraya yükselecek.



Milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor

Hazırlanan yasa teklifinin altında CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç’un imzaları bulunuyor. ''Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'' başlığı TBMM’ye sunulan yasa teklifinden çıkacak sonuç, milyonlarca emekli vatandaş tarafından da merakla bekleniyor.

Yasa teklifi 3 maddeden oluşuyor

3 maddeden oluşan yasa teklifi kapsamında, emekli vatandaşların her bayram döneminde aldıkları ikramiyelerin asgari ücret seviyesine çıkarılmasının yanı sıra; borsalar, sigorta şirketleri, bankalar ile ticaret ve sanayi odaları bünyesinden emekli olan diğer vatandaşlara da ikramiye hakkı verilmesi hedefleniyor.



“1100 lira olarak ödenecek bir ikramiye, hiçbir vatandaşımızın derdine derman olmayacaktır”

TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifinin gerekçe metninde ise şunlar kaydedildi:
“Sosyal devlet felsefesinin öncül başlıklarından birisi, yaşlı vatandaşlarımızı güvence altına almak ve insan onuruna yakışır biçimde onlara yaşam koşulları sağlama zorunluğudur. Kur korumalı mevduat ve benzeri uygulamalarla zenginlerin daha da zengin olduğu bir süreçte, yükselen enflasyon sebebiyle ciddi sorunlarla boğuşan yaşlılarımızın her bayram döneminde aldıkları ikramiye miktarının 1100 lirada kalması, sosyal devlet ilkesinin ihlali anlamına gelmektedir. En düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya yükseltildiği bu süreçte, 1100 lira olarak ödenecek bir ikramiye, hiçbir vatandaşımızın derdine derman olmayacaktır.”

Yorumlar (0)