Bakan Nebati’den ‘kredi’ müjdesi: Limitler yükseldi

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gençlere, çiftçilere ve esnafa sağlanan ‘hazine faiz destekli’ kredilerde limitlerin yükseltildiğini duyurdu. 

EKONOMİ 23.10.2022, 11:42 23.10.2022, 11:46
Bakan Nebati’den ‘kredi’ müjdesi: Limitler yükseldi

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati, çiftçilere, genç girişimcilere ve esnaflara önemli bir müjde verdi. Bakan Nebati yayımladığı mesajda, “Esnaf ve sanatkârlarımızın finansal ihtiyacını karşılamak için, 50 ay vadeli ve yüzde 7,5’lik faiz oranıyla, Halkbank aracılığıyla kullandırılacak 100 milyar lira tutarındaki ‘Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi’ yürürlüğe girmiştir” ifadelerini kullandı. 

Genç girişimciler için sıfır faizli kredinin üst limiti 300 bin lira oldu

Yeni düzenlemeye ilişkin detayları paylaşan Bakan Nebati, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası vasıtasıyla, çiftçilerimize ve üreticilerimize kullandırılan geleneksel bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin liraya çıkarılmıştır. Bu kapsamda, genç girişimcilerimiz için yüzde sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya, yaş sınırı ise 30’dan 35’e yükseltilmiştir. Alınan kararların çiftçimize, gencimize, esnafımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Yorumlar (0)