Bakan Muş, büyük markalara ağır cezaların verileceğini duyurdu 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz kurundaki düşüşün tüm fiyatlara yansıtılacağını ve bunun yapılmaması durumunda en ağır cezaların verileceğini dile getirdi. 

EKONOMİ 23.12.2021, 11:25 25.12.2021, 11:04
Bakan Muş, büyük markalara ağır cezaların verileceğini duyurdu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi akşamı kabine toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında yeni ekonomi modeli duyurulmuş ve sonrasında döviz kurunda büyük oranda düşüş yaşanmıştı. Dövizdeki gerileme, ilk olarak otomobil fiyatlarına yansıdı ve düşüş yaşanmaya başladı. Vatandaşlar ise bu düşüşün gıda ve giyim sektörlerine de yansıması yönünde ifadeler kullanmaya başladı. 



“Fırsatçılara göz açtırmayacağız” 

Vatandaşlardan gelen talep ve düşmeyen gıda fiyatları üzerine basın açıklamasında bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, düşüş yaşanacağını adeta garanti ederek şunları dile getirdi: “Döviz kurundaki düşüş, tedarik zincirindeki her halkaya yansıyacak. Bunu yapmayanlara karşı denetimlerimiz devam ediyor. İhlallerde bulunanlara hukuki çerçevede cezalar vereceğiz ve bunlar ağır olacak. Vatandaşlarımızın haklarını kimseye çiğnetmeyeceğiz. Fırsatçılara göz açtırmayacağız.” 

Yorumlar (0)