Bakan Dönmez: Fatih, Karadeniz'deki ilk sondajını yapacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk sondajına 15 Temmuz günü başlayacağını bildirdi.

EKONOMİ 29.05.2020, 17:58 29.05.2020, 18:03
Bakan Dönmez: Fatih, Karadeniz'deki ilk sondajını yapacak!

Fatih sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk sondajına 15 Temmuz günü başlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haydarpaşa Limanı'nda gerçekleştirilen Fatih sondaj gemisini Karadeniz'e uğurlama törenine katıldı.

"Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başlayacak"

Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk sondajına 15 Temmuz günü Tuna-1 lokasyonunda başlayacağını kaydetti.

2020 yılının başında filoya dâhil edilen Kanuni sondaj gemisinin, geliştirme çalışmaları sonrası ilk defa Akdeniz'de sahaya ineceğini belirten Dönmez, bu sene çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Dönmez, Libya ile varılan anlaşma gereği Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) kendi ruhsat alanlarında petrol aramak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptığını belirterek, askı ve ilan sürecinden sonra yaklaşık 3-4 ay içerisinde buradaki ilk faaliyetlere başlanabileceğini duyurdu. 

Fatih sondaj gemisi gemisi hangi özelliklere sahip?

Fatih sondaj gemisi, aktif konumlandırma sistemi ile 6 metre yükseklikteki dalga boyunda bile sabit kalabilme özelliğine sahip.

6'ncı nesil üst düzey teknolojiye sahip olan Fatih sondaj gemisi, 12 bin metre deniz sondaj derinliği özelliğini taşıyor.

Fatih sondaj gemisinin, ayrıca 229 metre uzunluğunave 36 metre genişliğe sahip olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)