Bakan Dönmez'den doğalgaz müjdesi: "100 liranın 80 lirasını biz karşılayacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yüzde 80 oranında doğalgazda sübvansiyon uyguladıklarını söyleyerek “100 liralık bir faturanın 80 lirasını, biz devlet olarak karşılıyoruz” açıklamasını yaptı. 

EKONOMİ 10.09.2022, 17:18 10.09.2022, 17:18
Bakan Dönmez'den doğalgaz müjdesi: "100 liranın 80 lirasını biz karşılayacağız"

1 Eylül itibarıyla elektriğe ve doğalgaza zam yapıldı… Zam, 3 farklı kalemde geldi.

Konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgaz yüzde 20, sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaz yüzde 50 zamlandı.

"Dünya enerji piyasası kötü"

EPDK, zam duyurusunu yaparken 'Salgının etkilerinin küresel anlamda etkisini sürdürdüğü bir dönemde ortaya çıkan Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünya enerji piyasaları için ağır neticeleri beraberinde getirdiği'ni vurguladı.

"100 liralık bir faturanın 80'ini devlet karşılıyor"

Kış aylarında cepleri yakacağı tahmin edilen doğalgaz faturaları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, net konuştu.

Fiyatlar konusunda dünyadaki gelişmelerden Türkiye'nin de olumsuz etkilendiğini söyleyen Dönmez, “Burada da artışın insanımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir diğer deyişle vatandaşa desteğimizi her geçen gün artırarak devam ediyoruz. Doğalgazda yüzde 80 sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 TL’lik bir faturanın 80 TL’sini devlet olarak biz karşılıyoruz.” sözlerini kullandı.

"Bu kışı sıkıntı yaşamadan atlatacağız"

Bu kış doğalgaz tedarikinde problem yaşanmayacağını da söyleyen Bakan Dönmez, “Biliyorsunuz son günlerde Avrupa'da bir enerji krizi yaşanıyor. Avrupa hem fiyatlandırma hem de tedarik konusunda ciddi bir darboğazdan geçiyor. Medyadan görüyorsunuzdur, doğalgazın tüketimine ilişkin konularda çeşitli yaptırımlar uyguluyorlar. Gerek boru hatlarımız gerek FSRU ve LNG tesislerimiz gerekse de yer altı doğalgaz depolama tesislerimizle bu açıdan oldukça iyi bir noktadayız. Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat planlarına uyduğu takdirde bu kışı problem yaşamadan geçireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)