Bakan Bilgin'den 'asgari ücret takvimi' açıklaması

Vedat Bilgin, "TİSK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk-İş Başkanı ile görüşme gerçekleştireceğim. Görüşmede, asgari ücret hususunda gerçekleştirilecek olan toplantıyı organize edeceğiz. Hep birlikte takvime ilişkin karar vereceğiz." dedi. Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu toplantının 1 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

EKONOMİ 28.11.2022, 22:55 29.11.2022, 17:22
Bakan Bilgin'den 'asgari ücret takvimi' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret takviminin belirlenmesi amacıyla TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşme yapacaklarını bildirdi.

"Hep birlikte karar vereceğiz"

Bakan Bilgin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorusunu cevapladı.

Asgari ücret görüşmelerine ilişkin soru yöneltilen Bilgin, "Biz davet ettik. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Atalay ile bir görüşme gerçekleştireceğim. Söz konusu görüşmede, asgari ücret hususunda gerçekleştirilecek olan toplantıyı organize edeceğiz. Hep birlikte takvime dair bir karar vereceğiz." cevabını verdi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu toplantının 1 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

Toplantıda tarafların beklenti ve talepleri masaya yatırılacak. 2023 yılı için belirlenecek olan asgari ücretin aralık ayı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)