Bakan Albayrak'tan özel bankalara koronavirüs çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aldıkları tedbirleri duyurmasının ardından özel bankalara çağrıda bulundu. 

EKONOMİ 23.03.2020, 11:54 23.03.2020, 12:30
Bakan Albayrak'tan özel bankalara koronavirüs çağrısı!

Kamu bankaları, bugün yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aldıkları tedbirleri duyurdu. 

Ziraat Bankası, 31 Mart günü ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini erteleyecek. VakıfBank, müşterilerinin pandemi sürecini finansal bakımdan en az hasarla atlatabilmesi için 9 maddelik destek paketini hayata geçirdi. Halkbank, personel maaşlarını kendileri üzerinden ödeyen firmalara, istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları koşuluyla personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti verileceğini duyurdu.

Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bankalara çağrıda bulundu. 

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkilerini azaltmak, vatandaşlarımızın işsiz kalmasının önüne geçebilmek ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmak için devreye almayı sürdürdüğümüz tedbirler kapsamında kamu bankalarımız da sorumluluklarının gereğini yerine getiriyor."

"Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. Bu dinamik süreçte gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.

Devlet-millet ve iş dünyası el ele bu badirenin üstünden geleceğiz. Kamu Bankalarımızın bu değerli adımlarına özel bankalarımızın da eşlik edeceğine inanıyorum."

Yorumlar (0)