Bakan açıkladı: Koronaya karşı kaynaklar 180 milyon liraya çıkarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşları yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ekonomik etkilerine karşı korumak için alınan tedbirlere ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) her ay düzenli olarak aktardığımız kaynak tutarını 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkardık." açıklamasında bulundu. 

EKONOMİ 24.03.2020, 12:05 24.03.2020, 12:12
Bakan açıkladı: Koronaya karşı kaynaklar 180 milyon liraya çıkarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla kadın konukevlerinden çocuk evlerine, huzurevlerinden engelli bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarına kadar tüm kuruluşlarda sıkı tedbirleri uygulamaya geçirdi.

Bakanlık, ihtiyaç sahibi vatandaşları yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ekonomik etkilerine karşı korumak için yeni kararlar alıyor. 

Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik sosyal hizmet çalışmalarını gerçekleştiren Türkiye genelindeki 1003 SYDV'ye (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) bakanlık tarafından aktarılan "periyodik pay" da önemli bir artış yapıldı. 

Maddi kaynağın artırılması ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlardan daha çok kişinin faydalanabilmesi amaçlanıyor. 

"Kaynak tutarını 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkardık"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sosyal yardımların dezavantajlı kesimlere ulaştırılmasında il ve ilçelerimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız çok önemli bir görev icra ediyor. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, SYDV'lere her ay düzenli olarak aktardığımız kaynak tutarını 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullandı. 

"Sosyal yardım yararlanıcılarının mağduriyetlerini engellemeyi amaçlıyoruz"

Bakan Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan SYDV'lere "periyodik pay" dâhilinde her ay düzenli olarak kaynak aktarımı gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yapılan güncelleme ile birlikte SYDV'lerin periyodik payı artırıldı. Periyodik paylar hesaplanırken aralarında güncel nüfus, kişi başı gayri safi yurtiçi hasıla, aktif hane dosyası gibi 8 gösterge kullanılıyor ve böylelikle söz konusu payların dağıtımında objektif bir yöntem izleniyor. 

Kaynak aktarımında yaptığımız yeni düzenleme ile SYDV'lerin hizmetlerinde çıkması muhtemel aksaklıkların önüne geçerek toplumun en dezavantajlı kesiminde yer alan sosyal yardım yararlanıcılarının olası mağduriyetlerini engellemeyi amaçlıyoruz." 

Yorumlar (0)