Aydın’da fahiş fiyat denetimi! Cezadan kaçamadılar

Aydın’da işletmelerde yapılan fahiş fiyat ve stokçulukların önüne geçilebilmesi amacıyla kontroller aralıksız olarak devam ediyor. Haziran ve Temmuz ayları arasında toplamda 12 firmaya konu ile ilgili ceza kesildi.

EKONOMİ 03.08.2022, 17:43 04.08.2022, 17:02
Aydın’da fahiş fiyat denetimi! Cezadan kaçamadılar

Ülke genelinde de yaşanan fahiş fiyat artırımları ve stokçuluk için Aydın’da kontroller devam ediyor. Serbest piyasa şartlarına aykırı şekilde harekette bulunan firmalara bu kapsamda cezalar yağdı.

Depolar, fiyat etiketleri denetleniyor

Bu noktada Aydın Valiliği idaresinde eyleme geçen ekipler, Aydın genelinde bulunan marketlere ve gıda satışı gerçekleştiren işletmelerde denetimlerde bulundu. Ara vermeden sürdürülen kontrollerde, 1 Haziran - 31 Temmuz tarihleri arasında toplamda 45 bin 667 ürün ve 10 bin 314 firma incelendi. İşletmelerin denetimini sağlayan ekipler bütün depoları ve fiyat etiketlerini kontrol etti. Fiyat etiketlerinin normal şartlara uygun olmamasından dolayı ise 12 firmaya idari para cezası yazıldı.

Kontrolleri günlük olarak yapıyorlar

Kontroller ile açıklama yapan Aydın Valiliği, “Valimiz Hüseyin Aksoy’un verdiği talimat sonrasında İlçe Kaymakamlıkları ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, 01.06.2022-31.07.2022 tarihleri arasında kentimiz genelinde fahiş fiyat artışı, stokçuluk gibi hususlar ile ilgili kontroller gerçekleştirilmiştir. İncelemeler günlük olarak sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)