Avrupalı otoritelerden kripto yatırımcıları için tehlikeli uyarı

Avrupalı otoriteler, kripto para üzerinden yatırım yapanları uyardı. Tüm paraların kaybedilebileceğini dile getiren uzmanlar, sosyal medya üzerinden dolandırıcı tuzakları hakkında da uyarılarda bulundu. 

EKONOMİ 17.03.2022, 17:33 18.03.2022, 17:18
Avrupalı otoritelerden kripto yatırımcıları için tehlikeli uyarı

Avrupalı Menkul Kıymetler ve Piyasa Otoritesi (ESMA), Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA) ve Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ortak açıklamada bulundu. Kripto para yatırımcılarına yönelik olan bu açıklamada, “tüm paranın kaybedilmesi” konusu vurgulandı.



“Kripto yatırımı yaparsanız kaybedebilirsiniz”

Açıklamada şu cümleler yer aldı: “Yatırımcılar, kripto para varlıklarını satın almaları halinde yatırım yaptıkları tüm parayı kaybedebilirler. Kripto varlıklarının çoğu, özel tüketiciler için yatırım, takas ve ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Sosyal medya fenomenleri ve etkileyici diğer ünlü insanlar aracılığıyla reklam yapan platformlara karşı yatırımcılar, dikkatli olmalıdır.”



“Vadedilen getirilere karşı dikkatli olunmalı”

“Tüketici kesim özellikle yüksek ve hızlı getiri vadeden kişilere karşı dikkatli olmalıdır. Bazı kripto varlıkları üretmek için belirli miktarda enerji gerekir. Bu da çevreye büyük zararlar vermektedir. Tüketiciler yatırım yaparken aynı zamanda çevresel etkileri de düşünmelidir. Kripto varlıklarla ilgili hizmet ve ürünlerin çoğunluğu, Avrupa Birliği’nin finans kuralları kapsamına girmemektedir. Yatırım yapan kişiler bu konuda da dikkat etmelidir çünkü olumsuz bir durum karşısında kendilerini koruyacak bir kurum bulamayabilirler.”

Yorumlar (0)